Informatie

pensioenherstel.nl

Bestuur stichting

Mr. Bert Oude Middendorp
Mr. Bert Oude Middendorp is advocaat met als aandachtsgebieden bancair recht en aansprakelijkheidsrecht. Hij komt onder andere op voor de belangen van letselschadeslachtoffers.

Pieter Lakeman
Pieter Lakeman is econometrist en initiator van Stichting Sobi pensioenherstel. In 1976 richtte hij Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) waarmee hij veelvuldig was betrokken bij procedures tegen beursgenoteerde ondernemingen die hun jaarrekeningen onjuist hadden opgesteld en accountants die misleidende financiële informatie hadden goedgekeurd. Zijn grootste succes tot nu toe behaalde Lakeman voor klanten van DSB Bank aan wie Dirk Scheringa € 26 miljoen schadevergoeding had toegezegd. Door een bankrun te organiseren slaagde Lakeman er in de bank failliet te maken en curatoren in het zadel te helpen waarna de klanten van DSB Bank meer dan € 350 miljoen schadevergoeding kregen toegezegd.

Lakeman geeft advies aan bedrijven en particulieren die geconfronteerd worden met financiële manipulaties of twijfelen aan de cijfers, het gevoerde beleid of aan hun accountant. Ook begeleidt hij ondernemingsraden die hun directie adviseren over belangrijke beslissingen binnen de onderneming